Szombathely

2014.03.24. 09:50

Német vendégek

Körkép - Szállásadókból és vendéglátósokból álló küldöttség járt Vas megyébe a németországi Neckar-Odenwaldból.

Rékai Zoltán

A megye testvérjárásának delegációját a megyeházán Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Marton Ferenc alelnök fogadta. A vasi közgyűlés elnöke köszöntőjében a német-magyar kapcsolatok, ezen belül is a testvérmegyei együttműködés jelentőségét méltatta. Dr. Achim Brötel, Neckar-Odenwald járási főnöke pedig arról beszélt, hogy neki már második otthona Vas megye, annyira gyakran jár nálunk. A mostani látogatás apropóját az adta, hogy mind a német járásban, mind pedig Vasban kiemelt jelentősége van a vendégforgalomnak, így jó lehetőségek kínálkoznak ezen a területen az együttműködésre. A kapcsolatok felvételét, illetve bővítését szolgálja ez a mostani látogatás, amely egyben előkészítése lesz a testvérmegyék tervezett szakács cseréjének is.

Paul Berberich (balra) és a német delegáció tagjai a megyeházán (Fotó: Rékai Zoltán)

 

A járási főnök felvetette annak a lehetőségét, hogy 2016-ban Szent Márton születésének évfordulójáról egy közös kiállítással emlékezzenek meg. Paul Berberich, a Német Szállásadók és Vendéglátók Szövetsége Neckar-Odenwald-i szervezetének a vezetője immáron harmadik alkalommal látogatott megyénkbe, ahonnan eddig mindig nagyon kellemes élményekkel távozott. Elmondta, biztos abban, hogy ez most is így lesz. A német vendégek külön is köszöntötték Kovács Ferencet, aki a közelmúltban ünnepelte hatvanadik születésnapját.

A küldöttség tagjai a megyeházi vizit után szombathelyi városnézésen vettek részt, s ellátogattak az Iseumba is. Innen Sárvárra vezetett az útjuk, ahol előbb a Spirit szállóval ismerkedtek, majd megtekintették a Nádasdy-várat. Büki fürdőzés is szerepelt a programban, majd pedig Kőszeggel ismerkedtek a német küldöttség tagjai. Borkóstolóval zárult a programjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!