Szombathely

2009.10.14. 02:26

Nőtt a forgalom a büki gyógyfürdőben

A válság miatt a látogatók számának csökkenésére számítottak, ennek ellenére az idén többen keresték fel eddig a büki fürdőt, mint ahányan az elmúlt év hasonló időszakában.

Erős D. Zoltán

A Büki Gyógyfürdő Zrt. az idei üzleti tervek összeállításánál rendkívül óvatos volt, tudtuk meg dr. Németh Istvántól, a társaság elnök-vezérigazgatójától. A nehézségek, megszorítások miatt, a hazai idegenforgalmi szakemberekhez hasonlóan arra számítottak, hogy a turizmusban visszaesés következik be. Ebben a helyzetben a fürdő azokon a területeken erősítette a marketingmunkát, ahonnan az elmúlt időszakban növekedett az érdeklődés Bük iránt. Ez kiemelten a csehországi piac.

Az idei évben a büki fürdőben mintegy 10 százalékos vendégszámcsökkenéssel számoltak. Az első negyedév gyakorlatilag ezeket a várakozásokat tükrözte. Különösen a szociálisan érzékenyebb területnek számító tb-kezeléseknél volt érzékelhető a csökkenés. Ez nem is annyira a látogatók, hanem az igénybe vett szolgáltatások számának csökkenésében volt érzékelhető. Ehhez képest a második negyedévben már javult a helyzet. Mindez azt eredményezte, hogy a nyári, de a szeptemberi vendégforgalom is lényegesen magasabb volt, mint az előző év hasonló időszakában. Ebben a négy hónapban több mint 20 ezerrel volt több a vendég, mint tavaly ilyenkor. Ez egalizálta a korábbi hiányt, és pluszt is eredményezett.

Tavaly egész évben több mint 810 ezren keresték fel a büki fürdőt, az elnök-vezérigazgató várakozásai szerint az idén sikerül meghaladni ezt az eredményt is. A bevételek is kedvezően alakultak, ami tekintettel a gazdasági válságra, külön is figyelemre méltó. Ebben szerepe volt annak is, hogy igyekeztek bővíteni a szolgáltatások körét, amelyet kedvezően fogadtak a vendégek. Sikeresek voltak az akciók is, s nem okozott zavart a folyamatban lévő beruházás sem. Nem utolsósorban kedvező volt az idei nyár, illetve szeptember időjárása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!