Szombathely

2014.02.19. 13:15

Nyáron is lesz ellátás

Szombathely közgyűlése jóváhagyta, hogy nyáron milyen beosztással lesznek nyitva a bölcsődék.

Bajdó Bettina

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény úgy rendelkezik, hogy a bölcsőde nyári nyitvatartási rendjét a fenntartó hagyja jóvá. A Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény és Családi Napközi fenntartója Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata. Ez alapján az intézmény nyári nyitvatartási rendjét a város közgyűlése hagyta jóvá.

A javaslat szerint a bölcsődék nyáron, június 23-a és augusztus 15-e közötti időszakban, bölcsődénként négy hétig tartanának zárva. A nyári lezárás ütemezését – az eddigi gyakorlatnak megfelelően – a bölcsődék közelében lévő óvodák nyári nyitvatartási rendjének figyelembevételével határozták meg. Tették ezt oly módon, hogy a nyári bezárással érintett időszakban is mindvégig lenne – egy hét kivételével legalább két, legfeljebb öt – nyitva tartó bölcsőde. A jelzett egy hétben, július 14-e és 18-a között a Csodaország Bölcsőde, mint legnagyobb bölcsőde biztosítani tudja az ellátást a kérvényező szülőknek. A nyitva tartó bölcsődék a szülők igényei alapján ügyeleti ellátást biztosítanak a gyermekek számára.

Az elfogadott határozat alapján a Kuckó, a Napraforgó és a Csicsergő Bölcsőde június 23-a és július 4-e között lenne nyitva, valamint augusztus 8-a és 15-e között. A Bokréta Bölcsőde július 21-től augusztus 8-ig várja a gyermekeket. A Meseház Bölcsőde a nyár első három hetében lesz nyitva, egészen július 11-ig, valamint augusztus 8-a és 15-e között tárják ki újra a kapukat. A Csodaország Bölcsőde is a nyár elején tart nyitva, egészen július 18-ig, a Százszorszép Bölcsőde pedig a nyár közepétől, július 21-től négy héten át várja a gyermekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!