Szombathely

2010.01.27. 15:43

Nyílt nap a Savaria Egyetemi Központban

Ismét nyílt napot tartott a 2010-es felvételi dömping előtt a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja

Farkas Eszter

Ezúttal tíz kar mutatkozott be. A végzős középiskolások felelősségteljes döntés küszöbén állnak, ugyanis a szeptemberben induló képzésekre vonatkozó  jelentkezési határidő február 15-én jár le. Ezért nem mindegy, hogy mennyi és milyen információ birtokában születik meg a végső gondolat a felsőoktatásban továbbtanulni szándékozó diákok fejében. 

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja, hogy segítsen a döntés meghozatalában, a 2010-es felvételi eljárás előtt már másodszor tartott nyílt napot szerdán délután az egyetem C-aulájában. A felvételizők ezúttal az egyetem tíz karát ismerhették meg. Ez nagy könnyebbséget jelentett a környékbeli végzős középiskolai  diákoknak, hiszen nem kellett más megyébe elutazniuk azért, hogy az egyetem más karairól tudjanak meg információkat. 
 
A felvételizők napja délelőtt 11 órakor a sporttudományi képzések tájékoztatójával indult. Ezúttal azonban nem csak előadásokkal segítettek a tanulóknak a választásban. A nyílt nap egy mini educatiós kiállításhoz hasonlított, az aulában standokat állítottak fel, ahol a különböző karokról és az azokon induló szakokról informálták az érdeklődőket.

Az információs pultok megtekintése mellett a diákok bepillantást nyerhettek a Savaria Egyetemi Központ Könyvtárába is. Azok a leendő tanulók, akiknek megtetszett valamelyik szak, akár helyben is beadhatták felvételi kérelmüket interneten keresztül, de a szervezők segítettek a felvételi lap kitöltésében, pontszámításban. Ezeknél az információs pultoknál a felvételizők választ kaphattak az esetlegesen felmerülő a központi felvételi eljárással kapcsolatos kérdéseikre is.

Nem csak az érettségi előtt álló diákoknak kínáltak képzési lehetőségeket a nyílt nap szervezői .A felvételizők napján szó esett a TÁMOP 3.1.5. pedagógusképzésekről, a tanári mesterképzési szakokról, a szakirányú továbbképzésekről és a pedagógus szakvizsga programokról is. 

Délután két órakor prof. dr. Székely Csaba, a Közgazdaságtudományi Kar dékánja tartott előadást a kar képzési kínálatáról a könyvtár konferenciatermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!