Szombathely

2014.09.06. 12:44

Ők juthatnak be listáról a szombathelyi képviselő-testületbe

Nyilvánosságra hozta a Nemzeti Választási Iroda a Fidesz-KDNP és az ÉSZE-MSZP-DK-Együtt kompenzációs listájának szombathelyi jelöltjeit.

Cseszkó Tamás

Mint ismeretes, Szombathelyen tizennégy egyéni körzetben van lehetőségük az állampolgároknak önkormányzati képviselőt választani.

További hat képviselő a töredékszavazatoknak megfelelően kompenzációs listáról kerülhet be a képviselő-testületbe. A listán szereplők sorrendjét a pártok határozzák meg. A Nemzeti Választási Iroda nyilvántartásba vette a Fidesz-KDNP, valamint az ÉSZE-MSZP-DK-Együtt listás jelöltjeit. A kormánypárt listáját Koczka Tibor vezeti, őt követi Illés Károly, valamint Lendvai Ferenc. Sajtóhírek szerint a Fidesz-KDNP győzelme esetén ők esélyesek az alpolgármesteri tisztségre. A három listavezető egyébként egyéni körzetben is indul, csak úgy, mint az őket követő tizenegy politikus: dr. Takátsné dr. Tenki Mária, Rettegi Attila, Sági József, Horváth Csaba, dr. Szakács Dávid, Ágh Ernő, Farkas Csaba, Kántás Zoltán, dr. Kecskés László, Sátory Károly és dr. Őri Imre. A listán helyet kapott még Breznovits István, Tálas József, Balázsy Péter és Poór András is.

Az ÉSZE-MSZP-DK-Együtt listavezetője dr. Ipkovich György, a párt polgármesterjelöltje. Értesüléseink szerint az egykori városvezető az előző ciklussal ellentétben akkor is beül a képviselő-testületbe, ha most sem sikerül győzniük a választásokon. A lista második helyére dr. Nemény András korábbi országgyűlési képviselő került, őt Szuhai Viktor, a Gyurcsány Ferenc neve fémjelezte Demokratikus Koalíció helyi vezetője követi. A negyedik Koroknyai Sándor, aki az Együtt szombathelyi elnöke.

A listán helyet foglal még Vörösné Budai Mária, Bogács László, Kelemen Krisztián, dr. Horváth Attila, Kopcsándi József, Tóth Kálmán, Németh Róbert, Szabó György, Horváth Soma, Jandrasits Anikó, Csaba Béla, Paukovics Márta, Bokányi Adrienn. A listát dr. Czeglédy Csaba zárja.

A 2010-es önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP-Pro Savariának 1, az MSZP-SZTKE koalíciónak három, a Jobbiknak és az LMP-nek 1-1 listás képviselőt sikerült a közgyűlésbe delegálnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!