Szombathely

2013.05.15. 13:37

Önkéntes segítőket toboroz a karitász Vasban

Vas megye - Új önkénteseket toboroz ebben az évben a Szombathelyi Egyázmegyei Karitász. Elsősorban plébániai karitászos munkatársakat. Nardára pedagógusokat, nagyszülőket várnak.

Némethy Mária

Önkéntességi programot hirdetett erre az évre a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász.

- Ennek oka az, hogy fiatalítani szeretnénk, mert  fennállásunk 22 éve alatt nagyon sok segítőnk akadt, akik évek óta kitartóan dolgoznak, de az idő múlik. Szeretnénk, ha átadnák tapasztalataikat egy fiatalabb generációnak - hallom Tuczainé Régvári Mariettától, a karitász igazgatójától.

Az évek óta sikeresen működő nardai táborba várnak önkénteseket

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitászban azt szeretnék elérni, hogy a közel 800 önkéntes karitász munkatárs létszáma bővüljön. Különösen a plébániai karitászoknál.

- Körülbelül 100 új önkéntes létszámát céloztuk meg - folytatja az igazgató. - Részükre két önkéntes pontot hoztunk létre. Az egyiket Vas megyében Vásárosmiskén, a másikat az egyházmegye zalai részén, Bázakerettyén. Éppen kedden este a Szombathelyről Zalába került Kiss László atya révén zajlott egy felkészítő, amelyre 30 helyett 50 önkéntes érkezett. Hoztak magukkal társat a jelentkezők, akikről sugárzik a lelkesedés. Jelentkeztek egy feladatra, amelyet önként, szívesen végeznek. Például időseknek bevásárolnak, gyógyszereiket elhozzák, takarítanak náluk.

Hol van hiány még jelentkezőkből? Tuczainé Régvári Marietta az idei nyáron nyolcadik éve működő nardai napközis tábort említi. Ide még elkelne pedagógusok és aktív nagymamák jelentkezése, segítsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!