Szombathely

2015.04.04. 17:25

Őrületes párnacsata a Fő téren - Szabadtéri pizsamapartit tartottak Szombathelyen

A párnacsata hivatalos áprilisi világnapja alkalmából Budapesten, valamint az ország több nagyvárosában is párnacsatát szerveztek nagyszombaton. Szombathelyen a Fő téren csaptak össze a tollangyalok.

Bajdó Bettina

Közösségi oldalon terjedt a felhívás, hogy itt az ideje újra párnacsatázni! Ahogy minden évben, idén is hálószobává alakultak a világ nagyvárosainak terei, hogy helyet adjanak a nemzetközi párnacsatanap elszánt párnabolondjainak. A londoni Trafalgar Square-en éppúgy, mint Budapesten a Deák téren, vagy éppen a szombathelyi Fő téren. A lényeg ugyanaz volt: egy hatalmas szabadtéri pizsamapartiba oltott párnacsata-őrület.

Az eseményt a korábbi években a Negyedik Köztársaság nevű mozgalom hirdette meg, ők időközben párttá avanzsálódtak. A szombathelyi szervező, Nagy Dániel lapunknak elmondta, magánszemélyként szervezte az eseményt, csatlakozva a nemzetközi kezdeményezéshez. Dániel egyébként a Critical Mass nevű biciklis felvonulás oszlopos tagja, és a hosszú, nemzetközi biciklitúráiról is ismerheti a nagyközönség. A szervezők esőnapot is hirdettek, amire szerencsére nem volt szükség. Igaz, a délután négy órás kezdés előtt tíz perccel még azt hittük, az idén a püffölés érdeklődés hiányában elmarad, ám az utolsó pillanatban elkezdtek szállingózni az emberek. Bár a közösségi portálon háromszáznál többen jelezték vissza, hogy részt vesznek az eseményen, végül 40-50-en kezdtek bele az önfeledt pizsamapartiba. Úgy látszik, a párnacsatanapnak nem tett jót a néhány éves kihagyás, hiszen korábban előfordult, hogy mintegy négyszázan borították tollpihébe a Fő teret. A szellős létszám a jókedvet nem befolyásolta, nagy hanggal és lelkesedéssel vetették bele magukat a fiatalok az össznépi játékba. - A Facebookról tudtuk meg, hogy lesz idén párnacsatanap, szeretjük az ilyen őrült akciókat, ezért is vagyunk itt - mondta el Vadász Viktória, aki először vett részt ilyen rendezvényen.

Szabályok azért persze voltak: puha párnát kellett hozni, nehogy másokban kárt tegyenek az egymást püffölő emberek. Csak párnás embert lehetett ütni, a sétálók biztonságára vigyázni kellett. A szemüveget nem ártott otthon hagyni, mivel egy gyanútlan párnás pofon közben könnyedén a földön landolhatott. A csata addig tartott, amíg egy ember marad a téren párnával a kezében. S volt még egy plusz szabály: a fotósokra vigyázni kellett.

Az idei párnacsata fél órán keresztül zajlott, a „békés balhé" nyomait jó pár centiméter vastag tollréteg őrzi a Fő tér közepén. A szervezők közölték, jövőre újra megszervezik az össznépi püfföldét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!