Szombathely

2009.05.20. 02:24

Összefogással a turizmusért a fürdővárosban

Bükfürdő - Május 22-én, pénteken délután 18 órakor tartja alakuló ülését Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesülete.

Tersztyánszky Krisztina

Az alakuló ülés helyszíne a büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár színházterme lesz. Ide várják mindazokat a vállalkozókat, szolgáltatókat, szervezeteket, amelyek a jövőben részt kívánnak venni a település turisztikai kínálatának szélesítésében, népszerűsítésében, az idegenforgalmi szereplők tevékenységének összehangolásában.

Az egyesület létrehozása mérföldkő a település életében, hiszen az lehetővé teszi a Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezet létrehozását. Ez az önkormányzattal együttműködő, szakmai alapokon szerveződő új konstrukció nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy jelentős turisztikai vonzerővel rendelkező település meg tudjon felelni napjaink kihívásainak, meg tudja őrizni, és növelni a hazai és nemzetközi idegenforgalomban megszerzett szerepét. A szerencsések a szervezet felállításához pályázati támogatást is kapnak majd.

Az alakuló közgyűlést a TDM előkészítő bizottság szervező munkája előzte meg. A leendő tagok elfogadják az egyesület alapszabályát, megválasztják a tisztségviselőket és megállapítják az egyes gazdasági szereplők részéről fizetendő éves tagdíj mértékét. Jóváhagyják az egyesület és a város önkormányzata közötti megállapodást, melyről a testület legutóbbi ülésén döntött. Az alakuló ülés feladata lesz az is, hogy pályázatot írjon ki a rövidesen létrehozandó TDM munkaszervezet vezetői álláshelyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!