Szombathely

2009.05.13. 02:26

Pásti Dóra emlékére táncoltak

Szombathely - Klubközi táncverseny és ranglistaviadal színhelye volt a hét végén a sportház. Egy 12 évesen tragikus körülmények közt elhunyt kislány emlékének adóztak a résztvevők.

Simon Erzsébet

Tizenegy esztendővel ezelőtt, április utolsó napján egy szerencsétlen baleset következtében 12 esztendős korában elhunyt Pásti Dóra. A kislány a testvérével társastáncolt, s az emlékére azóta minden esztendőben összegyűlnek a társak. Az elmúlt szombaton is így történt: a délelőtti klubközi versenyt a SZUSZ SE-Rimányi Táncstúdió rendezte, délután pedig országos standard és latin ranglista színhelye volt az Agora-Művelődési és Sportház.

Az emlékversenyen a dunántúli résztvevők mellett mindhárom szombathelyi társastánc-egyesület - SZUSZ SE-Rimányi Táncstúdió, Savaria TSE, Lorigo TSE - képviseltette magát, méghozzá szép eredménnyel. A Renoterv Kupa ezúttal a Lorigo TSE vitrinjét gazdagítja.

Az országos ranglistaverseny igazi csemegének számított, hiszen felnőtt latin és junior standard kategóriákban parkettre léptek a hazai elit párosok. E megmérettetésen az indulók között a nagyszámú közönség felfedezhette a népszerű televíziós sorozatból, a Szombat esti lázból megismert táncosokat is.

Eredmények: Latin ranglista:

1. Andrea Silvestri-Váradi Martina (Valcer Táncstúdió, Debrecen), 2. Nagymihály Balázs-Szögi Szilvia (Pro-Art Táncstúdió, Kistelek), 3. László Csaba-Mikes Anna (Szilver TSE, Szentes).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!