Szombathely

2009.09.16. 02:29

Patkányok és háromméteres szeméthalom a belváros szívében

Szombathely - Két és fél, háromméteres szeméthalmok, patkányok. Mindez a Kisfaludy Sándor utcában, a belváros szívében.

Farkas Eszter

Elképesztő állapotok uralkodnak a helyi műemlékvédelem alatt álló Kisfaludy Sándor utcában. Állítja ezt Bándli Tibor, egy lakó, és még több utcabeli. Némely házaknál ugyanis két és fél, háromméteres szeméthegy áll: rosszvas, ablakon kiszórt ételmaradék, háztartási hulladék. A patkányok is előszeretettel választják otthonuknak az egyébként elit környéknek számító utcát.

- Tarthatatlan az, ami ebben az utcában folyik. Némely háznál két és fél, háromméteres a szeméthalom. Nem beszélve arról, hogy nyüzsögnek a patkányok. Egy olyan belvárosi utcában, amely elméletileg helyi műemlékvédelem alatt áll, így ahhoz, hogy én bármit tehessek a házammal, engedélyt kell kérnem az önkormányzattól. A legnagyobb probléma egy önkormányzati bérlakással és egy magántulajdonban lévő házzal van. Az egyiknek az udvarán hatalmas a szemét, s nemcsak az utcaképet zavarja a lomtelep, hanem a többi lakó komfortérzetét és nyugalmát is. A másik háznál állandó a csörömpölés, hozzák-viszik a vasakat. Olyanok is idehordják a szemetüket, akik nem is itt laknak. Az utcában ilyenkor a közlekedés is megbénul, mert elállják az utat. Némelyek az ablakon szórják ki az ételmaradékot. Elértéktelenednek az ingatlanok, nem beszélve arról, hogy ennek az életstílusnak nem a belvárosban van a helye - sorolja felháborodva Bándli Tibor.

- Nem hallottam még erről az ügyről, az azonban tény, hogy a belvárosi bérlakások esetében szigorítani kellene a bérlési feltételeket. Gondolok itt a karbantartási, együttélési szabályokra. Ellenőrzésekre lenne szükség, s amennyiben valaki nem tesz eleget az együttélés alapvető feltételeinek, annak nem kell a belvárosban laknia - nyilatkozta lapunknak dr. Takátsné dr. Tenki Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!