Szombathely

2015.07.21. 09:07

Sportház, milánói pavilon, bérlakásépítés: hosszú órákon keresztül fogadta a szombathelyieket dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő

Szombathely - Hétfőn reggel kilenc órától délután négy óráig tartott dr. Hende Csaba fogadóórája. Szombathely országgyűlési képviselője az Őrvidékházban található irodájában találkozott a helyi polgárokkal.

Cseszkó Tamás

Összesen harminckilenc sorszámot osztottak ki a szervezők, az élet minden területéről érkeztek a szószólók. Dr. Hende Csaba munkáját Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek segítették. A magánembereken túl intézményvezetők is érkeztek, Parais István, az Agora igazgatója arról tájékoztatta a minisztert, hogy célegyenesbe élt a Művelődési és Sportház felújítása, az ünnepélyes átadás várhatóan októberben lesz. Mayer Judit, az Apáczai Waldorf Általános Iskola intézményvezetője személyesen mutatta be Hende Csabának az intézményben zajló pedagógiai munkát. Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke számos ötlettel érkezett, a milánói kiállítás pavilonjától kezdve a felnőttképzésen át számos téma szóba került.

Dr. Hende Csaba a vállalatok munkaerőigényei kapcsán elmondta: hosszú évek óta tavaly először növekedett a város lakossága, de még így is szükség van jól képzett szakemberekre, hiszen a helyi gyárak munkaerőhiánnyal küzdenek. – Fontos hangsúlyt kell fektetnünk a bérlakásépítési programra, hiszen szinte minden más infrastrukturális háttér rendelkezésre áll – emelte ki a képviselő, aki hozzátette: már keresik a megfelelő helyet, ahol elindulhat az építkezés. Dr. Hende Csabát gyakran keresték meg olyan ügyekben is, amelyek nem tartoznak képviselői hatáskörbe, ám a miniszter ezekben az esetekben is próbált segítséget nyújtani, az illetékes hivatalokhoz irányította az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!