Szombathely

2016.05.28. 07:33

Szép sikereket könyvelhetnek el a zeneiskola növendékei

Szombathely - Szép sikereket értek el idén is a Bartók Béla Zeneiskola növendékei, három rangos versenyen is jól szerepeltek.

Peltzer Géza

A Nyíregyházán megrendezett országos zongoraverseny komoly területi válogatóval indult. A vasiak körzetében négy megye zongorista növendékeit hallgatta meg a zsűri. Megtisztelő eredmény született: tizenkét éve a zeneiskolából nem került be zongorista a döntőbe, de idén ketten is bejutottak, és mind a ketten díjazottak lettek, valamint mindkét felkészítő tanár kapott különdíjat is. Lakatos András második, Kóta Zsigmond harmadik lett (felkészítő tanáraik Bognár Rita és Both Ágnes).

A díjazott fiatalokra nagyon büszkék a Bartók Béla Zeneiskolában. Az első sorban Káldy Márton, Paksi Liza és Krizsán Levente Tuzson. Hátsó sor: Kóta Zsigmond, Lakatos András, valamint Bokor Patrik (Fotó: Pulay Teréz)

A Kisújszálláson megrendezett országos kürtverseny szintén kétfordulós, az első fordulóban öt megye kürtösei közül válogatott a zsűri. A szombathelyi zeneiskolából három növendék került be a döntőbe, ebből kettő lett díjazott: Bokor Patrik negyedik, Krizsán Levente Tuzson pedig a második lett (mindkettőjüknek Szőllősi Balázs a tanára). A harmadik növendék, Vígh Gergő is szépen helyt állt (tanára Búza Gáspár). Korrepetitoruk Simkó Imréné és Vitályosné Lasics Andrea.

Az országos hegedűduó-verseny egyfordulós volt, ezen két pici tehetséges szombathelyi hegedűs vett részt: Paksi Liza és Káldy Márton, akik korcsoportjukban első helyezést értek el (tanáruk Brandiszné Szép Emőke).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!