Szombathely

2014.04.23. 16:20

Szépülő belváros Szombathelyen

Szombathely - Parkolóhelyek, térköves út, új járda, színes játszótér, frissen telepített növényzet ezt látják a lakók a Kisfaludy utca - Savaria tér közötti, 68 és fél millió forintból megújult tömbbelsőben.

Simon Erzsébet

A gyerekek már a hivatalos átadás előtt birtokba vették a kis játszóteret, amelynek a felújítása is része volt a Kisfaludy utca - Savaria tér közötti tömbbelső rekonstrukciójának. Tegnap dr. Puskás Tivadar polgármester a körzet önkormányzati képviselőjének, dr. Takátsné dr. Tenki Máriának és a kivitelezésben részt vett Szompark Kft. és a Vasi Mester Bt. képviselőinek a jelenlétében avatta fel ünnepélyesen a 68 és fél millió forintból megvalósult beruházást. A polgármester emlékeztetett arra, hogy bár már négy éve voltak terveik a tömbbelsők megújítására, pénzt csak az adósságkonszolidációt követően tudtak előteremteni a munkákra. Két és fél hónap alatt el is készült a 25 térköves parkolóhely, új burkolatot kaptak az utak és a házak tövében a gyalogjárdák, korszerűsítették a közvilágítást, megoldották a csapadékvíz-elvezetést, új gyermekjátékokat helyeztek el, és a zöldterület is megszépült a növényzet részleges cseréjével. Az itt kiépített parkolóhelyek a fizetőparkoló rendszer részét képezik.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária, dr. Puskás Tivadar, Kiss Dávid (Szompark Kft.) és Fodróczy Károly (Vasi Mester Bt.) az avatón (Fotó: Szendi Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!