Szombathely

2015.11.04. 16:37

Szívből jövő hangok - Nagy durranásra készül a fiatal szombathelyi zenekar

Szombathely – A Clap4What Band neve már ismerősen cseng azoknak, akik jártasak a szombathelyi amatőr zenekarok világában. A jelenleg négytagú zenekar egyre jobban szól, és novemberben nagy durranásra is készülnek.

Vadas Krisztina

 

Fotó: Clap4What Band Facebook-oldala

A banda régóta meghatározó tényezője a szombathelyi amatőr zenei életnek, de a zenekar eddig már több felállásban is létezett. A mostani csapat egy 2010-ben induló, középiskolai bandából nőtte ki magát. Először iskolai rendezvényeken léptek fel, ekkor hárman srácok munkálkodtak együtt, valamint különböző iskolán kívüli formációkban is tevékenykedtek. 2012-ben alakult meg az első közös, iskolán kívüli zenekar, akkor még egy másik énekessel. Dorina és Andris már korábbról ismerték egymást, valamint dolgoztak már együtt, így adott volt a lehetőség arra, hogy felkérjék Dorinát az énekesi posztra. Imádta az ötletet, így több hónapja működik már a zenekar ebben a felállásban. Jelenleg a zenekar négy tagból áll: Pomper Dorina (ének), Németh András (gitár, vokál), Tápai Árpád (basszusgitár), Czetter Gábor (dob). Mindannyian tanulók, van, aki középiskolában, de van, aki már a felsőoktatásban végzi a tanulmányait. A zenekar jelenlegi formációja a nyár folyamán alakult, így sok koncertet egyelőre nem tudhatnak maguk mögött. Nyár végén volt a debütáló koncertjük, ami teltházasra sikerült. Nemrégiben Zsirán koncerteztek, amikor is a   Sipőcz Rock Band előzenekaraként léptek a színpadra. Szerencsére azóta is kapnak felkéréseket. Egy új klippel is előrukkoltak a srácok. Több cover videót lehet látni az interneten, amikor előadók egymás dalait játsszák el. Innen jött az ötlet, hogy ők is csináljanak egyet. A videót a közönség is jól fogadta: pár nap alatt maga a bejegyzés, ahol megosztották a videót, közel hatezer emberhez jutott el, a videó megtekintése a zenemegosztó portálon pedig közeledik a hatszáz megtekintés felé. Emellett a követőik száma folyamatosan emelkedik a közösségi oldalunkon is.

A zenekarnak nagyon sok terve van a jövőre, jelenleg is több szálon fut a munka a háttérben. Van egy konkrét tervük is, ám erről egyelőre csak annyit árultak el, hogy november végére egy nagy dobással készülnek, és ennek valamilyen formában köze lesz a zenemegosztó portálra feltöltött videójukhoz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!