Szombathely

2015.05.08. 15:15

Szombathelyről rajtol a Tour de Hongrie

Szombathely - Hét év szünet után augusztusban újra megszervezik a Tour de Hongrie-t, ami Szombathelyről fog indulni. Kilenc-tíz országból várják a versenyzőket a kerékpáros eseményre.

A Magyar Kerékpársportok Szövetsége (MKSZ) augusztus 3. és 9. között rendezi meg a Magyar Kerékpározás Hetét, aminek csúcsprogramja lesz az idén 90 esztendős Tour de Hongrie – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet Kiss Norbert, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára, Polony István, az MKSZ elnöke, Révész Máriusz országgyűlési képviselő és Eisenkrammer Károly főszervező Budapesten tartott.

– Rendkívül megtisztelő Szombathely számára, hogy részese lehet a 2015. évi Tour de Hongrie versenynek. Azt reméljük, hogy az esemény kapcsán városunk ismét visszakerülhet a magyar kerékpározás és a magyar kerékpársport térképére – mondta el Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere a budapesti sajtótájékoztatón. A városvezető emlékeztetett: – Szombathelyen alakult meg 1889-ben a Magyar Kerékpáros Szövetség, és 1894-ben az első kerékpáros pálya, a velodrom is itt épült. Szombathely örömmel látja vendégül a 9-10 országból érkező versenyzőket és a sportág rajongóit is.

A képen szereplők jobbról: Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár, Eisenkrammer Károly főszervező, Koczka Tibor alpolgármester és Révész Máriusz országgyűlési képviselő

Eisenkrammer Károlytól, a Tour de Hongrie főszervezőjétől megtudtuk, a nyitó napon a vasi megyeszékhelyen egy 20 kilométeres csapat időfutamot tartanak, majd szerdán Szombathelyről Keszthelyre indulnak. A második napon Balatonföldvártól Kecskemétig teker a mintegy százfős mezőny. A harmadik napon Karcag, majd az ország legmagasabb pontja, a Kékestető lesz az úti cél. Az utolsó nap Gyöngyöstől Budapestig bringáznak a versenyzők. A szervezők most arra törekszenek, hogy olimpiai pontszerző verseny legyen a Tour de Hongrie, ehhez az engedélyt a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől (UCI) már megkérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!