Szombathely

2009.10.14. 02:29

Szüreti felvonulás Peresznyén

A hagyományos peresznyei szüreti felvonulást nagyon sokan élvezték a faluban, ahol pénteken műszakilag átadtak egy felújított utat.

Némethy Mária

- A szüreti felvonulás kétszer akkor maradt el Peresznyén, amikor gyászolt a falu, különben minden ősszel megünnepeljük a szüretet - mondta el Orbán Gyula polgármester. Örömhírként elújságolta,  hogy a régió útfejlesztő pályázatán nyertek pénzt, így sikerült felújítani a Dózsa György utcában az úttestet 385 méter hosszan. A munkák összköltsége 10,4 millió forint volt, a beruházás önkormányzati önrésze 5,2 millió lett volna, de a megyei önkormányzatnál egy újabb sikeres peresznyei pályázat után végül 3,5 millió forintot kellett kifizetniük. A felújított út műszaki átadása már pénteken meg is történt.

- Ha pénz lesz rá, folytatják az útfelújítási programot a faluban. Nagyon ráférne a Zrínyi, a Radnóti és még néhány utcára a felújítás - mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!