Szombathely

2014.08.08. 10:44

Támogatták a többletteljesítményt a Markusovszky kórházban

Szombathely – A Markusovszky kórház egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetőn támogatta a többletteljesítményt nyújtó munkatársait.

Bajdó Bettina

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház két évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot a Társadalmi Megújulás Operatív Programba, melynek során 99,9 millió forintos támogatást nyertek. A cél az volt, hogy a többletmunkát végző dolgozók teljesítményét anyagilag is elismerjék. A közel 100 milliós támogatásnak köszönhetően 2012. október 1-től idén július 31-éig 239 szakdolgozó vehetett részt a projektben.

A szakdolgozók feladatköre folyamatosan bővült. Az újabb feladatok elsajátítása nélkülözhetetlenné vált, ezért tudásuk bővítése érdekében továbbképzéseken vettek részt. A projektbe bekerült szakdolgozók a munkájuk során elláttak korábban orvosi tevékenységkörbe tartozó feladatokat is. Ide tartoznak többek között a gyógyszeres kezelések fajtái, az infúzió és/vagy gyógyszeradagolók kezelése, szondatáplálás, seb- és bőrkezelés fajtái.

A munkatársaknak vállalniuk kellett, hogy minden hónapban, az adott műszakban egy teljesítményigazoló lapon regisztrálják az általuk elvégzett tevékenységet. A program hozzájárult a Markusovszky kórházban folyó gyógyítás biztonságához és a színvonal emelkedéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!