Szombathely

2014.04.05. 14:10

Tavaszköszöntő agilityzés a Kutyasport Központban

Rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szombathelyi Önálló Jogú Szervezetének Kutyasport Központjában tartott első, Savaria Tavaszköszöntő Agility Kupájára.

Farkas Eszter

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett  program már délelőtt tíz órakor elkezdődött a sportközpontban. Voltak, akik csak nézelődni mentek ki, mások neveztek is a háziversenyre. Az agilitys megmérettetésen több kategóriában is hirdettek győzteseket.

- Az agility egy kutyás ügyességi sport. A lényeg, hogy a kutya a feladatokat a lehető legrövidebb idő alatt, s a legnagyobb pontossággal hajtsa végre. A mai napon  több kategóriában is díjaztuk a résztvevőket – emelte ki Soós Zsolt Kutyasport Központ vezetője.

A verseny mellett az érdeklődők betekintést nyerhettek más kutyás sportokba is. Volt például dog-dancing bemutató és frizbizés is (FOTÓ: HORVÁTH CSABA)

A bíró Pility Árpád volt, aki magyar agility mester, s többszörös világbajnok.

- Egyre jobban állunk, s jövünk felfelé  ebben a sportban. Ezt bizonyítja többek között az is, hogy ez év augusztus végén szervezzük meg Győrzámolyban a Szigetköz Kupát, amely egy nemzetközi agilitys megmérettetés lesz. A vendég előadó pedig Bernd Hüppe agility biró lesz, aki egy két napos szemináriumot tart majd  - mondta el érdeklődésünkre Pility Árpád.

A verseny mellett az érdeklődők betekintést nyerhettek más kutyás sportokba is. Volt például dog-dancing bemutató és frizbizés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!