Szombathely

2014.11.27. 20:10

Tehetséges roma ifjak

Szombathely - Összesen 22 produkció szerepelt a rendőrség által roma fiataloknak szervezett Ki mit tud?-on.

Simon Erzsébet

Igazi showman a 13 esztendős Gróf Ricsi az ikervári gyermekotthonból: a mikrofonba búgott dala korántsem volt mentes a fals hangoktól, a zsűrinek és a közönségnek mégis tetszett a produkciója. Vastapssal jutalmazták, ő volt az, aki megalapozta a hangulatot az oladi művelődési központban a roma fiatalok idén másodjára megrendezett Ki mit tud?-ján.

10-17 éves tanulók léptek színpadra négy kategóriában: énekeltek, táncoltak, zenéltek, verset mondtak. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának bűnmegelőzési alosztálya a tolerancia és a tehetség jegyében szervezte az eseményt, amelyen részt vett Makula György rendőr őrnagy, az ORFK munkatársa, az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Egyesület elnöke. Felhívta a figyelmet a roma rendvédelmi kampányra, melynek révén a fiatalok bepillanthatnak a rendőrség munkájába, tájékoztatást kapnak a rendőrré válás törvényi feltételeiről, a rendőrségi ösztöndíjakról, valamint cigány származású rendőrökkel találkozhatnak, beszélgethetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!