Szombathely

2017.04.26. 14:25

Teológushallgatók szolgálnak hétvégén

Két napot tölt 12 teológushallgató a szombathelyi evangélikus gyülekezetben. A vasárnapi istentiszteleten a teológusképzés javára gyűjtenek.

Vas Népe

- Jó lehetőség a szolgálat gyakorlására és az ismerkedésre is a látogatás - mondta el Menczinger Tamás teológushallgató. Hangsúlyozta, hogy interaktív lesz a látogatás, hiszen a hallgatók kötetlen beszélgetésen mesélnek magukról, arról, hogy mi indította el őket a teológiai tanulmányaikban. Április 30-án a megszokott két istentisztelet helyett csak egy lesz, az 10 órakor kezdődik, azon szolgálnak a vendégek, közben pedig gyermekfoglalkozásokat tartanak a gyülekezeti termekben. Azért is rendhagyó lesz az alkalom, mert az elmúlt hónapokban gyülekezeti munkatárs-képzés zajlott a vasi evangélikus egyházmegyében. Akik elvégezték a tanfolyamot, azokat áldja meg Szebik Imre nyugalmazott püspök - ismertette Menczinger Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!