Szombathely

2013.10.21. 16:05

Terveztek farkas-nevelő központot is

Szombathely - Gáspár Péter vezető tervező kiállítása nyílt a Vitalitas Galériában, ahol október 31-ig lesz látható.

Merklin Tímea

A tárlatot Kutnyánszky László, Szombathely város főépítésze nyitotta meg, kiemelve hogy amikor Gáspár Péter munkáival találkozik a tervtanácsokon, ő mindig a beruházó érdekeit képviseli, hogy abból a legtöbbet hozza ki esztétikailag is. Amint tréfásan megjegyezte, Gáspár Péter 4,5 méter homlokzatmagasság mellett is képes öt szintes épületet létrehozni, amivel arra utalt, hogy mestere a szakmájának, tud olyan trükköket alkalmazni, hogy az épület nem sérül.

Gáspár Péter büszke az irodájában a közös munkára, aminek eredményeként jó munkák kerülnek ki tőlük. Sok fiatal építész kezdett itt, és tartja Gáspár Pétert a mesterének, mert kitűnő érzéke van ahhoz, hogy az összes szakági területet és a kivitelezést is kézben tartsa, vagyis a szakmai tudása mellett óriási előnyt ad számára a kiváló szervező és kommunikációs készsége. Irodája a válság idején is prosperál, és ez komoly teljesítmény.

A tárlaton poszterek mutatják be a civilek számára is érthetően, látványos módon a tervezett épületeket, melyek között szerepel például az Ausztriába tervezett Farkas-nevelő központ tanulmányterve. Itt viselkedéskutató biológusok foglalkoznak a farkasokkal, építészeti megoldásokkal is lehetővé kellett tenni, hogy a kapcsolat fenntartása szempontjából minél több időt tölthessenek az emberekkel. Láthatjuk a Termál city parkot az országos hírű büki golfpálya szomszédságában, a Rigótanyát, amely egy mai épület, de hordozza az építészeti hagyományok értékeit is. Szerepel a képeken a szombathelyi Megújuló energiák háza (Rákóczi út), a sárvári Oktatási Központ, a büki TCM Gyógyhotel is, ahol tradicionális kínai gyógyítással foglalkoznak. Gáspár Péter köszönetnyilvánításában hangsúlyozta mindenkori kollégái hozzáállását, és hogy egy iroda mindig csapatmunka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!