Szombathely

2009.04.22. 02:23

Tízéves a népdaléneklés hagyománya Bükön

Bük - Népdalos tavaszünnepet tartottak április 9-én a művelődési központban. A büki népdaléneklés tízéves fennállását és a költészet napját ünnepelték ezen a napon.

Tersztyánszky Krisztina

Az este kezdetén Pintér Anikót köszöntötték, aki tíz évvel ezelőtt meghonosította és azóta is ápolja a településen a népdaléneklés hagyományát. Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés emléklapját adta át, s köszöntötte a karvezetőt Horváth Lajos, Bük polgármestere és Pócza Csaba iskolaigazgató is.

A tavaszköszöntő koncert házigazdái a különböző korosztályú helyi népdalkörök, a Keltike, a Napvirág és a Margaréta voltak. Vendégként színpadra lépett a nagy múlttal rendelkező Vasi Népdalstúdió, valamint a Rutafa énekegyüttes és a vasvári Fülemüle együttes. Szólóénekkel szórakoztatta a közönséget Sándor Lili és Pernyák Klaudia, valamint Enzsöl Klaudia és Varga Diána. A műsort a büki néptáncosok is gazdagították. Érdekes színfoltként felléptek a műsorban az anyukák is, akik mindig lelkesen segítették a népdalkörök munkáját. Erre az alkalomra megalakították a Bodzavirág együttest, és zalai népdalokból álló produkciójukkal nagy közönségsikert arattak.

A műsor befejezéseként a népdalos lányok saját költeményükkel és egy-egy csokor virággal köszönték meg Anikó néni kitartó munkáját. A megható pillanatok a nagycsütörtökhöz méltó hangulatot teremtettek a színpadon és a nézőtéren egyaránt. A szervezők csak azt fájlalták, hogy a szép rendezvény iránt viszonylag kevesen érdeklődtek a városból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!