Szombathely

2014.10.03. 17:30

Több ezren veszíthetik el kiskertjeiket

Szombathely - A kiskertek jogszerű használatának fontosságáról tartott sajtótájékoztatót dr. Ipkovich György, az MSZP szombathelyi polgármesterjelöltje, valamint dr. Bárándy Gergely országgyűlési képviselő.

Lisztmayer Zsófia

A földtörvény módosítások kapcsán dr. Ipkovich György elmondta, hogy csak Szombathelyen több ezer embert érintett az ügyben, ők abban bíznak, hogy még időben módosul a tervezet, hiszen október elejétől már szűnnek meg szerződések. A szerződések meghosszabbítására, vagy új szerződések kötésére nincs lehetőség, az új földtörvény nem biztosít erre megfelelő lehetőséget.

Az eddigi erőfeszítéseikről dr. Bárándy Gergely elmondta, hogy miután Ipkovich György jelezte a kiskertekkel kapcsolatos problémát, törvénymódosító javaslatot nyújtottak be a helyzet megoldására. A javaslatot azzal az indokkal utasították el, hogy a kormány országos szinten egységesen szeretne tervezetet készíteni a problémával kapcsolatban. Erre az előterjesztésre a mai napig nem került sor.

Ipkovich György és Bárándy Gergely a sajtótájékoztatón elmondták:  Szombathelyen több ezer embert érintett az ügyben (Fotó: Lisztmayer Zsófia)

- A bizalmi gyűlésen felvetettem, hogy mivel ősszel járnak le a szerződések, korábbra kellene hozni a döntési folyamatot. Azt a választ kaptam, hogy nem lehet igazodni egyéni érdekekhez. A törvények vannak az emberekért, nem pedig fordítva, ezért a választ elfogadhatatlannak tartom. Amennyiben sikerül elérni, hogy az országgyűlés plenáris ülése napirendre vegye a problémát, akkor talán az első országgyűlési ülésen meg is tárgyalják az ügyet. Ebben az esetben lehet még esély arra, hogy a földeket továbbra is a jelenlegi tulajdonosok tudják bérelni - tette hozzá dr. Bárándy Gergely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!