Szombathely

2015.01.19. 11:42

Több mint négyszeres a túljelentkezés a szombathelyi duális gépészmérnöki képzésre

Hétfőn kezdődött a felvételi elbeszélgetés.

Varga Nóra

A vártnál is nagyobb az érdeklődés a szeptemberben induló szombathelyi gépészmérnöki szak iránt. Január 8-áig kétszázhúsz diák adta be jelentkezését a duális képzési formára. A következő napokban a vállalatok képviselői felvételi elbeszélgetésre hívják a leendő hallgatókat.

Az ősszel induló szak célja, hogy az elméleti tudás mellett gyakorlati ismereteket is szerezzenek a diákok.

- A frissen kikerült diplomások egyik legfontosabb elhelyezkedési problémája, hogy nincsen gyakorlatuk. A cégek nyilvánvalóan olyan embereket keresnek, akik nagy gyakorlattal, technológiai ismeretekkel rendelkeznek. A duális képzés ezt a problémát gyökereiben oldja meg – hangsúlyozta dr. Németh István, a Savaria Egyetemi Központ Természettudományi és Műszaki kar dékánhelyettese.

A hagyományos felvételi eljárástól eltérően január 8-áig adhatták be jelentkezésüket a leendő hallgatók. Erre azért volt szükség, hogy a vállalatok képviselői személyesen meghallgathassák és megismerhessék a diákokat.

- A felvehető nyolcvan főből a nagyvállalatok által vállalt 50 hallgatón kívül elképzelhető, hogy többen vehetnek részt a duális képzésben. Mindemellett várjuk a jelentkezőket a gépészmérnöki alapszakra, hagyományos formában is – emelte ki Szijártó Zsolt, a Nyugat Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ ügyvezetője.

A kiválasztottak ösztöndíjat is kapnak majd a tanulmányi idejük alatt. Az érdeklődés a vártnál is nagyobb volt, összesen 221-en regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!