Szombathely

2013.02.08. 17:38

Több szaúd-arábiai diák jöhet Magyarországra

Szombathely - Szaúd-Arábia jelentősen emelné az állami ösztöndíjjal Magyarországon tanuló diákjainak a számát - hangzott el pénteken egy megbeszélésen.

Merklin Tímea

Kövér László és Halid bin Mohamed al-Ankari, a Szaúd-Arábiai Királyság felsőoktatási minisztere találkozója után a házelnök kiemelte, hogy Magyarország számára Szaúd-Arábia kiemelt fontosságú partner az arab országok között.

A 2010-ben meghirdetett keleti nyitás politikájának kézzel fogható eredménye, hogy a két ország kapcsolatai intenzíven fejlődnek - mutatott rá Kövér László.

Halid bin Mohamed al-Ankari a felsőoktatást nevezte az egyik legfontosabb hosszú távú együttműködési pontnak, ezen belül is az oktatási, tudományos és kutatási területet. Hozzátette: a jövőben nagy mértékben kívánják emelni az ösztöndíjjal Magyarországon tanuló diákok számát és elkötelezettek kutatási együttműködésének fejlesztésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!