Szombathely

2009.11.06. 16:07

Ügyvéd helyett költő a bűnmegelőzési bizottságban

A legutóbbi közgyűlésen a képviselők visszahívták a bűnmegelőzési bizottságból dr. Szendrő-Németh Tamást, és a helyére Balogh József költő-tanárt választották meg. A visszahívott ügyvéd nyílt levelet írt.

Nagy Ildikó

Bár nem ez volt az első bizottsági helycsere, ekkora vihart kétségkívül  egyik eset sem kavart. Az idegenrendészeti és rendőrségi fogdafelügyeleti tapasztalatokkal is rendelkező dr. Szendrő-Németh Tamás ügyvédet, a Pro Savaria Egyesület  egykori tagját  aki ez év májusában lépett ki az Pro Savariából  annak idején az egyesület delegálta a bűnmegelőzési bizottságba.

A legutóbbi közgyűlés Czeglédy Csaba tartózkodása mellett egyhangúlag megszavazta dr. Szendrő-Németh Tamás visszahívását, és Balogh József megválasztását. A történtek után dr. Szendrő-Németh Tamás egy nyílt levelet tett közzé. Ebben visszahívása okaként azt a bírósági pert említi, amelyben ő a Társaság a szabadságjogokért (TASZ) ügyvédjeként   egy olyan szombathelyi férfit  képviselt, aki végül másodfokon is pert nyert az önkormányzati tulajdonban lévő Szova Zrt. ellen.

Dr. Szendrő-Németh Tamás ugyanakkor azt is furcsállja, hogy a helyére Balogh József költő-tanárt választották meg. Egy dolog vigasztal: hogy megfelelő tudással felvértezett szakember került a helyemre írja nyílt levelében.

Molnár Miklós, a Pro Savaria frakcióvezetője szerint nem téma a téma, hiszen dr. Szendrő-Németh Tamásnak a Pro Savariából való kilépése után a politika íratlan szabályai szerint  önként kellett volna  távoznia abból a bizottságból, amelybe annak idején az egyesület delegálta. Mivel ezt nem tette meg, ők terjesztették elő a visszahívását. És hogy miért éppen az egyesület egyik alapító tagjára, Balogh Józsefre esett a választásuk?

A frakcióvezető azzal indokolta döntésüket, hogy Balogh József rendelkezik pedagógusi tapasztalatokkal,  a bűnmegelőzési bizottság pedig a jövőben kiemelten kíván foglalkozni az iskolai bűnözés megelőzésével és a  drogprevencióval. Hozzátette: Balogh József költő-tanár a szombathelyi börtönben is tanít, és az ott szerzett tapasztalataira is számítanak a bűnmegelőzési bizottságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!