Szombathely

2016.05.26. 18:57

Új hagyomány születik - Hőlégballonok hétvégéje Szombathelyen

Szombathely - Megnyitották az I. Szent Márton Kupa Nemzetközi Hőlégballon Versenyt. Az ŐrvidékHázban köszöntötték a versenyzőket, majd a város főterén felállítottak öt hőlégballont. A rendezvény vasárnap estig várja az érdeklődőket a Sportligetben.

Elek Szilveszter

- Szombathely büszke arra, hogy különleges rendezvényekkel teszi színesebbé az itt élők és a városba látogatók napjait - mondta dr. Puskás Tivadar polgármester.

- A hőlégballonversennyel új hagyományt teremtünk. Ez a rendezvény azért különleges Szombathely számára, mert a sport, a kultúra és a szórakozás olyan területére kalauzolja el a városlakókat, amely mindeddig ismeretlen volt a számukra - hallottuk a polgármestertől a megnyitón, ahol beszédet mondott Zombori Péter, a rendezvény szervezőbizottságának elnöke is. - Köszönjük a városnak, hogy befogad és támogat minket. Ez a hőlégballonverseny Szent Mártonról kapta a nevét, aki rengeteg célt tűzött ki maga elé, és lelkiismeretesen küzdött azért, hogy elérje ezeket. Mi is kitűztünk magunknak egy célt: szeretnénk, hogy minél többen felfedezzék a hőlégballonok különleges világát, és megtapasztalják, hogy milyen különleges élmény a velük való utazás - tette hozzá.

- Ezért fontos kiemelni, hogy a verseny jegy vásárlása nélkül látogatható, ráadásul a kicsik szombaton és vasárnap ingyenesen függeszkedhetnek a hőlégballonokkal. Ez azt jelenti, hogy a rögzített hőlégballon felemelkedik egy bizonyos magasságba, majd leereszkedik - tette hozzá a szervezőbizottság elnöke.

A versenyzők üdvözlése után, kora este öt hőlégballont állítottak fel a Fő téren. Az eseményt rengetegen kísérték figyelemmel, szinte megtelt a tér az érdeklődőkkel.

A hőlégballonokban több híres versenyző is ült. Felszállt Végh Sándor, Konecsnyi János és az Európa-bajnok Molnár Csaba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!