Szombathely

2014.10.20. 16:02

Ünnepi műsorok a forradalom emlékére

Szombathely – Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi műsorokkal készül a megyei önkormányzat és a város is.

Peltzer Géza

Vas Megye Közgyűlése október 22-én déli tizenkét órakor tartja ünnepi megemlékezését az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére a megyeháza dísztermében. Ünnepi műsort ad Jordán Tamás és Mérei Tamás, beszédet mond V. Németh Zsolt államtitkár. A közgyűlést megelőzően, reggel kilenckor tartja alakuló ülését.

Szombathely városa 23-án tartja a megemlékezést. A program 16 órakor kezdődik a Jáki úti temetőben Welther Károly síremlékének megkoszorúzásával. Itt megemlékező szavakat mond dr. Torjay Valter, az 56-os Szövetség elnöke. 17 órakor a Március 15. téren felvonják az országzászlót, majd az ünneplők átvonulnak az 56-osok terére, ott emlékeznek meg a hősi halált halt nemzetőrökről. Ünnepi beszédet mond Lechner Ferenc, az 56-os Szövetség országos elnökségének tagja. Este hétkor a városháza dísztermében tartja ünnepi alakuló közgyűlését az új képviselő-testület.

Az ünnepi eseményeken közreműködnek a Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola diákjai, Hartai Petra, Jámbor Nándor, Kenderes Csaba, Szombathely Város Fúvószenekara, az Arrabona Légvédelmi Rakétaezred díszalegysége, valamint a szombathelyi polgárőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!