Szombathely

2013.06.20. 14:49

Vágó Gábor: az adóemelések elviszik azt, amit a rezsicsökkentés hozott

Szombathely - Az adóemelésekkel a kormányzat elveszi azt a pénzt amit a rezsicsökkentéssel az embereknél hagyott - hangoztatta csütörtökön Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján Vágó Gábor független országgyűlési képviselő, az LMP politikusa.

MTI

A kormány az újabb és újabb adóemelésekkel az állampolgárok zsebében turkál, a tranzakciós adó és a telekommunikációs adó emelése pedig elveszi mindazt a többletet, amit a rezsicsökkentés jelentett a családi költségvetésekben - jelentette ki az LMP politikusa.

Vágó Gábor szavai szerint Magyarországot rabul ejtette egy gazdasági érdekcsoport, amelynek sokkal fontosabb a saját érdeke, mint az ország egésze.

"Ezt láthatjuk és tapasztalhatjuk a törvényhozás mindennapjaiban, hiszen nem a közérdek vezeti a képviselőket amikor különböző törvényeket fogadnak el, hanem ennek a csoportnak a saját egyéni érdeke" - mondta.

Hozzátette: a földügyben látható, ahogyan ez az érdekcsoport a 21. század legfőbb energiaforrására teszi rá a kezét, milliárdokat zsebelnek be offshore cégeken keresztül, "de még az aprót is besöprik", a trafikokat is maguknak akarják.

Az LMP úgy gondolja, hogy fel kell szabadítani az országot az oligarchák és érdekcsoportok uralma alól, ennek pedig a legfőbb módja, ha az egyszerű állampolgárok ki mernek állni a saját érdekeikért, a vállalkozások pedig ki mernek állni a piaci működés tisztaságáért - fogalmazott sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus.

Vágó Gábor azt mondta, szükségtelen megnevezni az általa említett érdekcsoportot. "Mindenki tudja, hogy kikről van szó, ki áll ennek a pókhálónak a középpontjában, ezért nem szükséges megnevezni" - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!