Szombathely

2014.07.29. 16:40

Választási start

Megyei körkép - Áder János köztársasági elnök 2014. október 12-ére tűzte ki az önkormányzati választások időpontját. Kun Lászlót, a Vas Megyei Területi Választási Iroda irodavezetőjét kérdeztük a választásokkal kapcsolatos tudnivalókról.

Farkas Eszter

- Augusztus 1-jétől a Vas Megyei Területi Választási Iroda teljes létszámmal működik, szabadságra senki nem mehet el. Már zajlanak az informatikai fejlesztések, több vasi településen új gépeket helyezünk el - mondta el Kun László. - A jelölőszervezetek már kérhetik nyilvántartásba vételüket a Nemzeti Választási Bizottságnál és a területi választási bizottságoknál. A Vas megyei területi irodánál ezidáig még egy jelölőszervezet sem a kérte a nyilvántartásba vételét. Fontos tudni azt is, hogy a Nemzeti Választási Iroda a névjegyzékben szereplő választópolgárt legkésőbb augusztus 25-éig értesíti a névjegyzékbe vételről.

Az önkormányzati választások napján lesz a nemzetiségi önkormányzati képviselők választása is, mert a vonatkozó jogszabály szerint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásának napján kell megtartani. A nemzetiségi választópolgároknak szeptember 26-áig regisztrálniuk kell magukat, ha részt szeretnének venni a nemzetiségi önkormányzati választáson - emelte ki Kun László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!