Szombathely

2009.09.30. 02:22

Vándorlás az Írottkő körül

Kőszeg - Nemzetközi túrahétvégét szervez a kőszegi központú Írottkő Natúrpark és a rohonci (rechnitzi) központú Geschriebenstein Naturpark október 3-4-ére.

Némethy Mária

A Kőszegi-hegységben a most következő hétvégén rendezik meg hagyományteremtő szándékkal a nemzetközi túrahétvégét.

Az első túranapon, október 3-án 3 túraútvonal közül választhatnak az érdeklődők. Az egyik: nagy, 62 kilométeres körtúra az Írottkő körül. Út-vonala: Kőszeg-Rattersdorf-Lockenhaus-Unterkohlstutten-Markt Neuhodis-Rechnitz-Bozsok-Velem-Cák-Kőszeg. A rajt és cél Kőszeg vagy a részt vevő Írottkő Natúrpark települések (Bozsok, Velem, Cák).

A második lehetőség: közepes körtúra (26 kilométeres). Útvonala: Kőszeg-Rattersdorf-Liebing-Rattersdorf-Hétforrás-Keresztkúti erdei pihenőhely-Stájer házak-Vörös kereszt-Velem- Cák-Kőszeg. Rajt és cél: Kőszeg vagy Velem és Cák.

Harmadik: kis körtúra (14 kilométer), gesztenyetúra Németh Lászlóné vezetésével. Kőszeg-Rattersdorf rendeki (Liebing) szelídgesztenyés és Rattersdorf-Hétforrás gyalogos határátlépő pont-Hétforrás-Merengő-Napos tető- Királyvölgy-Kőszeg.

A túra teljesítésének igazolása a túra vezetőjénél.

A napot este zenés program és büfé zárja Kőszegen, a Csónakázótónál.

A második túranapon (október 4-én) csillagtúra a részt ,vevő Írottkő Natúrpark településekről az Írottkő-kilátóhoz.

Zenés program, díjátadás, büfé, érkezés 12 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!