Szombathely

2015.02.06. 08:59

Zajvédő fal épült a szombathelyi állomásnál

Szombathely - Több mint négyszáz méter hosszúságú zajvédő fal épült a szombathelyi vasútállomás mellett, amely elsősorban a Sas utca lakóit védi a pályaudvar zajterhelésétől. A GYSEV Zrt. saját forrásból biztosította a zajvédő fal megépítéséhez szükséges összeget.

A zajvédő fal 410 méteres hosszban készült el a vasútállomás keleti oldalán. A két és fél méter magas fal alsó 50 centiméteres része vasbeton lábazati elemekből, a felső része pedig ún. fabeton zajárnyékoló panelekből áll.

A fal megépítése a zajterhelést csökkenti a vasútállomás keleti oldalán elhelyezkedő ingatlanok felé. A környéken lakók többször is panaszkodtak a pályaudvarról jövő zajhatások miatt. Ezért döntött úgy a vasúttársaság, hogy megépíti a zajvédő falat, amely vagyonvédelmi-biztonságtechnikai célokat is szolgál.

Zajvédő fal épült a szombathelyi állomásnál. Forrás: GYSEV Zrt.

A zajvédő fal teljes hosszában sárga alapszínben készült, a felületre három, nagyméretű GYSEV felirat került, zöld színben.

A GYSEV Zrt. által kiválasztott kivitelező novemberben kezdte meg a munkálatokat, amelyek egy hónapon keresztül tartottak. A vasúttársaság saját forrásaiból biztosította a zajvédő fal megépítését, melynek költsége mintegy 37 millió forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!