egy csalás története

2018.08.04. 08:45

A két jóbarát újra együtt forgat

Ben Affleck és Matt Damon együtt készít filmet a McDonald's gyorsétteremlánc Monopoly-játékával milliókat elcsaló amerikai ex-rendőr igaz történetéről.

Actors Matt Damon (L) and Ben Affleck arrive for the world premiere of Warner Bros. "Live By Night," January 9, 2017 at the TCL Chinese Theater in Hollywood, California. / AFP PHOTO / Robyn Beck

Fotó: AFP

A Fox stúdió által jegyzett produkció egy nemrég megjelent cikkre épül, amelyet a The Daily Beast című hírportál közölt. A film bemutatja, hogy az FBI miként csapott le egy bűnszövetkezetre, amelyet egy bizonyos Jerry bácsi (Uncle Jerry) működtetett, aki biztonsági főnökként dolgozott annál a cégnél, amely a játékhoz tartozó sorsjegyeket nyomtatta a McDonald's számára – írja a The Hollywood Reporter című filmes portál.

A férfi éveken át kicsempészte a legértékesebb nyereményeket tartalmazó sorsjegyeket, amelyeket aztán ismerőseinek adott, ő maga pedig jelentős részesedést kért a nyereményből. Az 1995 és 2000 között zajlott csalás révén több mint 24 millió dollárhoz jutottak hozzá az érintettek.

A 2001-ben játszódó történetet a Deadpool-filmeket jegyző Paul Wernick és Rhett Reese dolgozza át a mozivászonra.

A 45 éves Affleck rendezőként, a 47 éves Damon főszereplőként működik közre a moziban,

amelyet közös produkciós cégük, a Pearl Street Films készít a stúdió számára.

A Fox olyan stúdiókat maga mögé utasítva szerezte meg a megfilmesítési jogokat, mint az Universal, a Warner Bros. és a Netflix.

Affleck és Damon 1998-ban kaptak Oscar-díjat a Good Will Hounting című film forgatókönyvéért.

Afflecknek ez lesz az ötödik nagyjátékfilm rendezése a Hideg nyomon, a Tolvajok városa, Az Argo-akció és Az éjszaka törvénye után.

Borítókép: a két színész Az éjszaka törvénye világpremierjén

AFP PHOTO / Robyn Beck

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!