fonogram díj

2018.03.16. 07:59

A Halott pénznek sincs szaga (videó)

A pécsi formáció 3 városban is koncertezik.

Győrben, Debrecenben és Budapesten ad koncertet a Halott Pénz zenekar a következő két hétben – közölték a szervezők.

Az együttes tavasszal csak három koncertet ad: március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.

Az összegzés felidézi, hogy a Halott Pénz 14 évvel ezelőtt Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult. A pécsi zenész kezdetben egyedül írta a szöveget, a zenéket, két albumot is készített, a sikert az Angard című hip-hop számhoz készült videoklip hozta meg számára. Az igazi áttörést A feneked a gyengém című dallal érte el.

Évekkel később zenekart épített maga köré, 2013 őszén a Szólj anyunak, hogy a városban vagyok című lemez bemutató koncertjén már héttagú zenekarként szólaltak meg. Az album végül elnyerte a legjobb rap vagy hip-hop kiadványnak járó Fonogram díjat.

Ezt az elismerést 2015 májusában a Valami van a levegőben című dal kapcsán két kategóriában is átvehette a zenekar: a zsűri az év rap vagy hip-hop felvételének, míg az MR2 Petőfi Rádió hallgatói az év dalának választották – olvasható a közleményben.

A hazai és külföldi koncertek közben készült és jelent meg 2016 áprilisában a legutóbbi albumuk „Ülni.Örülni.Megőrülni.” címmel.

Marsalkó Dávid elmondása szerint a Halott Pénz az eddigi leglátványosabb színpadi produkcióján dolgozik, igazi showműsort mutatnak be Győrben, Debrecenben és Budapesten.

Borítókép: Facebook, Füvész Zsolt

Címkék#buli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!