sikertörténet

2019.08.03. 08:55

Hatalmasat kaszál a Disney a feldolgozásaival

A Disney számára 2019 első fele minden várakozást felülmúlt, és ezzel a vállalat beírta magát a történelemkönyvekbe. Egy olyan rekordot sikerült felállítaniuk, amelyet minden bizonnyal a közeljövőben senki, de még ők maguk sem fognak megdönteni.

Forrás: AFP / COLLECTION CHRISTOPHEL © Walt Disney Pictures / Fairview Entertainment

A Disney-filmek 2019 első felében már 7,67 milliárd dollárt hoztak a vállalat számára – számolt be az Origó.

A Bosszúállók: Végjáték adta a bevétel legnagyobb részét, hiszen világszerte 2,8 milliárd dollár folyt be a Marvel-filmnek köszönhetően – írta a lap.

Szokatlanul jól teljesített a Marvel Kapitány is a mozikban, a film átlépte az 1 milliárd dolláros bevételi határt, és minden idők hatodik legsikeresebb Marvel-filmje lett.

Az új aranybányát a Disney számára egyértelműen a klasszikus mesék remake-jei jelentik – tudta meg a portál.

Az Oroszlánkirály „élőszereplős” változata ugyan a kritikusok tetszését nem nyerte el, de az 1994-es klasszikus remake-je

10 nap alatt 543 millió dollárt hozott a vállalat számára, és várhatóan már augusztusban átlépi az 1 milliárd dolláros határt.

Szintén nagyszerűen ment az Aladdin, amely pénteken érte el az 1 milliárd dolláros globális bevételt.

A Disney 2010-ben kezdte el a régebbi meséinek feldolgozását, akkor az Alice Csodaországban debütált a mozikban, de már korábban, 1996-ban és 2000-ben is próbálkoztak élő szereplős feldolgozásokkal, akkor éppen a 101 kiskutyá-val – emlékeztet a lap.

Azóta többek között már bemutatták a Hamupipőke, A dzsungel könyve, a Szépség és a szörnyeteg és a Dumbo modernizált változatait is.

Nem csak a képi megjelenés változott ezekben a filmekben, hiszen sok esetben a forgatókönyvet is átírták annak érdekében, hogy az a jelenkor igényeit is kielégítse. Emiatt néhány film az eredetinél jóval hosszabb lett. Az 1941-ben bemutatott Dumbo például csak 63 perces volt, míg az új változat több mint kétórásra sikerült.

Az új Oroszlánkirály első hetét is beleszámítva, a Disney az elmúlt kilenc évben 7 milliárd dollárt kaszált a feldolgozásokon. Ráadásul ezek a filmek egyenként is sokkal több bevételt hoztak, mint az eredetiek.

A Disney-nél már egy újabb tucat remake-et terveznek készíteni. Köztük lesz a Pinocchio, a Hófehérke és a hét törpe, a Kis hableány, valamint A dzsungel könyve második része is.

Borítókép: Részlet az Oroszlánkirály című filmből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!