készül a randevúra

2018.12.11. 16:30

Jövőre Juliette Binoche lesz a Berlinale zsűrielnöke

Az Oscar-díjas színésznő vezeti majd a 69. Nemzetközi Berlini Filmfesztivál ítészgárdáját.

French actress Juliette Binoche poses on the Red Carpet before the screening of her film "High life" during the 66th San Sebastian Film Festival, in the northern Spanish Basque city of San Sebastian on September 27, 2018. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ander Gillena

Binoche a világ egyik legismertebb színésznője. Több mint 70 filmben játszott és ő az első európai színésznő, aki a berlini, a velencei és a cannes-i filmfesztiválon is díjat nyert – írta Dieter Kosslick, a Berlinale elnöke a fesztivál keddi közleményében.

„Nagyon örülök ennek a különleges randevúnak az egész zsűrivel, feladatomat örömmel és nagy igyekezettel fogom ellátni”

- közölte a színésznő.

Juliette Binoche első nemzetközi sikerét Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége című könyvének 1988-as filmfeldolgozásával érte el. Legújabb filmjei között szerepel a High Life, a Doubles Vies és a Jöjj el, napfény!. Az angol beteg című filmben, Hana szerepében nyújtott alakításáért a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjjal jutalmazták 1997-ben.

A Berlinalét 2019-ben február 7. és 17. között rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!