váratlan vég

2019.05.08. 08:08

Kegyetlen zseni milliomos bőrébe bújik Benedict Cumberbatch

Egy gazdag földbirtokos testvérpár ragyogó elméjű, de kegyetlen tagját játssza majd Jane Campion új filmjében.

Benedict Cumberbatch arrives for the premiere of the new Showtime limited series 'Patrick Melrose' on April 25, 2018 in Hollywood, California. (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Frederic J. Brown

A brit filmsztár Elisabeth Moss-szal együtt játssza majd az Oscar-díjas Jane Campion új filmjének főszerepeit – értesült a Variety.com.

Az Ausztráliában élő, új-zélandi rendező új filmje Thomas Savage amerikai író The Power of the Dog című regényének adaptációja. Az 1967-ben megjelent regény Phil (Cumberbatch) és George Burbank tehetős montanai fivérekről szól. Phil ragyogó elme, de kegyetlen, George viszont kényes ízlésű és nagylelkű. Ők ketten a tulajdonosai montanai völgyük legnagyobb birtokának. Mikor George titokban elvesz egy helyi özvegyet (Moss), Phil haragja a sógornője ellen fordul, és a nő fiát használja fel a tönkretételére.

Campion elmondta: azóta nem hagyja nyugodni a történet, hogy elolvasta a regényt.

„A férfiasság, a nosztalgia és az árulás bódító elegye. Ritkán találni olyan sztorit, amelynek témája és karakterei ehhez hasonló feszültséget teremtenek, és a vége is váratlan”

- mesélte a rendező. Hozzátette: első alkalommal készít olyan filmet, amelynek főszereplője férfi, ami szintén izgalommal tölti el.

„Phil karizmatikus, összetett személyiség, aki háborút indít fivére új felesége és annak kamasz fia ellen” – fejtette ki.

Campion Zongoralecke című filmjéért forgatókönyvírói Oscar-díjat kapott, és mindeddig ő az egyetlen rendezőnő, aki elnyerte a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díját.

A forgatókönyvet Campion írta, a filmet pedig a hamarosan megnyíló cannes-i filmfesztivál filmvásárán mutatják be a forgalmazóknak. A Variety.com szerint a film produkciós előkészületei már idén elkezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!