itt járt kurt

2019.09.10. 07:45

Kurt Cobain rajzai díszítenek egy új ruhakollekciót

Kurt Cobain skicceivel, festményeivel és jegyzeteivel díszített, limitált ruhakollekciót dobott piacra a Nirvana együttes énekesének hagyatékkezelője.

A sign in Kurt Cobain Park in Aberdeen, Washington on April 1, 2014. The park where Cobain used to hang out and write songs has become a symbol for fans as it was a gathering place after the news of his death spread. Nirvana fans prepare to mark the 20th anniversary of the iconic frontmans suicide on April 5. AFP PHOTO / Sébastien VUAGNAT (Photo by Sebastian VUAGNAT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Sebastian Vuagnat

A pólókból, pulóverekből és kapucnis pulcsikból álló Kurt Was Here (Itt járt Kurt) elnevezésű kollekció

minden egyes darabja Cobain lánya, a 27 éves Frances Bean Cobain „kreatív irányítása” alatt született

- írja a Rolling Stone magazin internetes oldala.

Az uniszex méretezésű és fazonú ruhadarabok hétfőn debütáltak az amerikai Barneys luxusáruházban, a brit Selfridgesben és a KurtCobainShop.com oldalon.

A több mint 50 darabos kollekció létrehozásában közreműködő Live Nation Merchandise szerint

a felsőkön látható minták mindegyike Cobain eredeti munkái közül való és semmit, de még a méretüket sem változtatták meg.

A Nirvana énekese 1994. április 5-én seattle-i házában ölte meg magát egy sörétes puskával, előtte nagy adag heroinnal lőtte be magát. A 27 éves Cobain testét április 8-án találták meg. A zenész abban az évben egyszer már megkísérelte az öngyilkosságot, akkor nagy mennyiségű altatót vett be.

A kollekció bevételeinek egy része a Jed Foundation nevű szervezethez kerül, amelynek célja az öngyilkosság megelőzése a tinédzserek és fiatal felnőttek körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!