életmód

2018.07.18. 08:00

Marija Sarapova napi hat órát edz

Az orosz teniszező mindig is büszke lehetett csodás alakjára, ezért nehezen hihető, hogy ezért bizony neki is keményen kell küzdenie.

Maria Sharapova of Russia eats a banana during a break in her women's singles semi-final match against Ana Ivanovic of Serbia at the China Open tennis tournament in the National Tennis Center of Beijing on October 4, 2014. AFP PHOTO/GOH CHAI HIN / AFP PHOTO / GOH CHAI HIN

Az orosz teniszezőnő nem engedheti meg magának a lazsálást, muszáj folyamatosan edzésben lennie, különben veszít izomtömegéből. Persze mindemellett nem mindegy, mit is eszik valójában – írja a Csupasport.

Fotó: AFP

Marija Sarapova – doppingeltiltása után – 2017 áprilisában tért vissza a pályára. Az orosz teniszező mindig is büszke lehetett csodás alakjára, ezért nehezen hihető, hogy ezért bizony neki is keményen kell küzdenie. Saját bevallása szerint sok pihenőt nem engedhet meg magának, ha ugyanis három napig nem edz, máris veszít izomtömegéből.

A teniszező hetente öt-hat alkalommal akár napi hat órát is edzéssel tölt. Korán kel, már reggel hétkor tréningezik, de sokszor tengerparti kocogással kezdi a napot. A kétórás teniszedzést pilates torna és kerékpározás követi, emellett hetente kétszer salsázik is.

ÉTREND

Marija Sarapova azon szerencsések közé tartozik, akik soha nem számolgatják a kalóriákat, de azért figyel, mit és mennyit eszik. Gluténmentes és fehérjedús ételeket fogyaszt.

A teniszező három főétkezése:

Reggeli: rozskenyér, kecskesajt, sonka, gyümölcs

Ebéd: csirkemell, paradicsom, zöldség, zöld smoothie

Vacsora: hal, rizs, zöldség

A klasszis teniszező szereti még a népszerű orosz levest, a borscsot, amely céklával, zöldségekkel, hússal és tejföllel készül. Másik nagy kedvence a halas taco avokádókrémmel, és persze saját márkájú cukorkáját sem veti meg.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!