kendőzetlen igazság

2019.06.12. 17:10

Nem kímélik egymást a tagok a Tankcsapda-könyvben

Sidi érkezésével új korszak kezdődött a zenekar életében, ezt dolgozza fel a „Liliput Hollywood” című könyv.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

Sérelmek, élmények, üzlet, marketing, a zenélés szép és csúnya dolgai, sztorizás, három zenész együttélése útközben, öltözőben, színpadon, a magánéletben. Ilyen mély perspektívából még nem született az elmúlt harminc évben Tankcsapda kötet, amelyet ezúttal is Bakó Csaba jegyez. A könyv érdekességei a társszerzőként bemutatkozó Kertész Tímea pszichológiai tanácsadó által készített feltáró beszélgetések. Nem kímélik egymást a tagok, bőven akadnak kényes témák a magánéleten kívül, a szakmával és az egymás közötti „kémiával” kapcsolatban.

„Sok csalódás ért Laci részéről, de szerencsére annyi pozitívum került a másik serpenyőbe, hogy igazából ezekkel meg tudtam birkózni. Sőt volt olyan, hogy Laci kezelési útmutatójával kapcsolatban Tomi adott nekem tanácsokat„ – mesél Sidi zenésztársairól a könyvben.

A 616 oldalas kötet túlmutat a Tankcsapda jelenségen. Kortünet – a Tankcsapda szemüvegén keresztül – a zeneiparról, ahol a szereplők posztokban, social média algoritmusokban kezdtek el élni és gondolkodni.

„Nem tudtam, hogy ennyire kegyetlen ez a szakma” – fogalmaz Fejes. – „De szerencsére gyorsan fejlődök, megtanulom kezelni a szituációkat. Ha bármilyen közegbe bedobsz, lehet, hogy először rossz vagyok, de két-három éven belül meg fogom állni a helyemet és meghatározó tényező leszek.”

A Tankcsapdának sok év rutinját kellett újragondolni és a régi beidegződéseket eldobni azért, hogy talpon maradjanak.

”Minden lépésünk tudatos. Egész egyszerűen jó a zenekar. Jó, amit csinálunk, szeretik az emberek, jó a háttérmunka is. Ez van. Jól működik és ennyi” – teszi hozzá Fejes.

A zenekar tagjai szerint a könyv szerzője nehéz helyzetben volt, de sikerült megmutatnia, hogy egymásról is lehet őszinte véleményt alkotni úgy, hogy utána nem hullik darabokra a banda a sértődöttség miatt.

Borítókép: Sidlovics Gábor gitáros, Lukács László gitáros, énekes és Fejes Tamás dobos

Jön a T30 turné

A zenekar két év után ismét látványos „körszínpad” produkcióval áll színpadra. A 2017-es Papp László Budapest Sportaréna, valamint a debreceni Főnix Csarnok koncertek sikere után a 30 éves jubileumi évben hat nagyváros arénájában látható majd a nagyszabású produkció, megnövelt küzdőtérrel. A zenekar ennek köszönhetően minden oldalról egyformán látható, hallható lesz. A hat helyszín építése már napokkal korábban elkezdődik és több mint százötven ember munkáját igényli. A középre helyezett színpados koncertek különleges testközeli élményt ígérnek egy új, látványos show-val és hús-vér rockzenével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában