meglepetés

2019.07.18. 14:49

Nem várt szólólemezzel rukkol elő Iggy Pop

Szebb ajándékot nem is adhatna rajongóinak a jövő heti, magyarországi koncertje előtt.

US singer Iggy Pop performs on stage during the 29th Eurockeennes rock music festival on July 6, 2017 in Belfort, eastern France. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGN

Forrás: AFP

Fotó: Sebastien Bozon

Három év kihagyás után, szeptember 6-án nem várt szólólemezt mutat be Free címmel a fáradhatatlan dinamizmusáról ismert zenész.

A Bors cikke szerint Iggy Pop legutóbbi, Post Pop Depression című lemeze igazi sikersztorinak bizonyult: az akkor 68 éves legenda ugyanis korábban még sosem ért el ilyen magas helyezést az amerikai és a brit albumeladási listákon. Így talán minden eddiginél magasabbak az elvárások, de Iggy Pop szerint ez az anyag teljesen más lesz mint bármi, amit korábban tőle hallhatunk.

„Ezen az albumon más szerzők mondandóját tolmácsolom, én csak a hangomat kölcsönzöm a gondolataiknak. A Post Pop Depression turnéi után biztos voltam benne, hogy sikerült megszabadulnom az egész addigi életemet és karrieremet beárnyékoló, krónikus önbizalomhiánytól és bizonytalanságtól. Viszont ahelyett, hogy örültem volna ennek, üresnek és kimerültnek éreztem magam. Csak el akartam bújni a napszemüvegem mögé, hátat fordítani mindennek, és továbbállni – szabad akartam lenni.

Tudom, hogy a szabadság csak egy illúzió, egy érzés, de mindig mindent ennek az érzésnek rendeltem alá. Így született ez az album is: egyszerűen csak hagytam, hogy megtörténjen”

– mondta Iggy Pop.

Ezen a napon tehát rögtön egy vadonatúj és egyben címadó dal is érkezett, amit Budapest Parkban játszik majd először július 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!