L'italiano

2019.04.26. 10:12

Toto Cutugno ismét hazánkban koncertezik

Egy 52 tagú szimfonikus zenekar lesz színpadon a 75 éves művésszel.

La Notte Italiana - The big italian schlageraftert on the seabird Bregenz on the 08.06.2018 with Toto Cutugno | usage worldwide

Forrás: AFP

Fotó: Picture-Alliance/AFP

Ismét Budapesten ad koncertet Toto Cutugno. Az olasz könnyűzene ikonja április 27-én szombaton a Tüskecsarnokban lép fel és játssza el legnagyobb slágereit.

A koncerten elhangzik egyebek mellett legnagyobb slágere, a L'italiano, valamint a Solo noi, a Donna donna mia, a Soli, az Innamorati, a Serenata vagy az Insieme: 1992

- közölték a szervezők.

Mostani, mintegy kétórásra tervezett budapesti koncertjén egy 52 tagú szimfonikus zenekar lesz színpadon a 75 éves művésszel, Alterisio Paoletti karnagy vezényletével.

Az első részben saját zenekarommal játszom, a másodikban a szimfonikusokkal.

Lesz egy meglepetésvendég is, akiről csak annyit árulhatok el, hogy egy fiatal olasz tehetség

- mondta Toto Cutugno az M1 aktuális csatornának és a Kossuth Rádiónak adott interjúban.

Az olasz előadó többször zenélt már Budapesten, legutóbb három évvel ezelőtt járt a magyar fővárosban, szintén a Tüskecsarnokban, az Óbudai Danubia Zenekar kíséretében.

Mint felidézte, gyönyörű emléke Budapestről, hogy

egyik korábbi itteni fellépésének végén magyarul adott elő egy dalt, a közönség pedig felállva énekelt vele.

Toto Cutugno és zenekara a Volo504 című dallal harmadik helyezést ért el az 1970-es évek közepén rendezett San Remo-i Dalfesztiválon, amelyet 1980-ban a Solo noi című számmal meg is nyert. Az 1990-es Eurovíziós Dalfesztiválon Insieme: 1992 című szerzeményével első helyezett lett, Olaszország azóta nem nyerte meg ezt a versenyt.

Legutóbbi stúdióalbumát 2010-ben adta ki I Miei Sanremo címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!