tüzelő

2018.12.13. 20:02

Világbajnokok is segítettek az első adomány átadásában

Több száz családot támogat az Ökumenikus Segélyszervezet.

Forrás: MÖS

Fotó: Fekete Dániel

Egész évben országosan több száz olyan családot segít tűzifával az Ökumenikus Segélyszervezet, akiknek nem lenne önerőből pénze megvásárolni a fűtőanyagot. Sok háztartásban nemcsak télen, hanem az év egyéb időszakaiban is fontos segítség a tűzifa, hiszen sokan a főzéshez és a vízmelegítéshez is fatüzelésű eszközt használnak.

Az Ökumenikus Segélyszervezethez egész évben sok kérés érkezik, de a hideg idő beálltával megsokszorozódik a tüzelőanyag iránti kérelmek száma. Ünnepi tűzifa segélyakciójának keretében, december 13-án egy budapesti családnak vitt több téli hónapra elegendő tűzifát az Ökumenikus Segélyszervezet, melybe önkéntesként bekapcsolódott a sportaerobik világ- és Európa-bajnok Katus Attila és a világ és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőr vívó Imre Géza.

Fotó: Fekete Dániel / MÖS

Az adományok átadása az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének keretében zajlik, mely az ünnepi időszakban közösségi- és segélyakciókkal szeretné felhívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára, illetve forrást teremteni az egész éves, rászoruló embereket segítő munkájához.

Fotó: Fekete Dániel / MÖS

A 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal most bárki csatlakozhat az összefogáshoz, s csupán 320 adomány (= 80 ezer forintnyi tűzifa) már melegen tarthatja egy család otthonát a leghidegebb téli hónapokban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában