Táplánszentkereszt

2017.04.18. 21:58

Fehéren-feketén - Népes mezőnnyel jön a 13. Vas-Film

Táplánszentkereszt - Április 22-én (szombat) 9.30-kor Meskó Krisztián, a Vas-Film „atyja” - és azóta is mozgatója - nyitja meg a Jókai Mór Művelődési Házban a 13. Vas-Film Függetlenfilm Fesztivált.

Ölbei Lívia

Aztán két napon át nincs megállás: a zsűri és a közönség árgus figyelme mellett pörög a versenyprogram. Mintegy nyolcvan alkotás van versenyben, ami azt jelenti, hogy nem lankad az érdeklődés a szemle iránt. Vannak egészen rövid rövidfilmek, de vannak hosszabb produkciók is (a leghosszabb 65 perces).

Műfaji és tematikus kritériuma ezúttal sem volt a jelentkezésnek, az egyetlen feltétel a minőség (technikai értelemben is). Találunk visszajáró vendégeket, ilyen például a Bolyai Filmműhely, amely mindig több alkotással van jelen. Részt vesz a fesztiválon a Rum-Kastély médiaszakköre, és nevezett régi kedvencünk, a nagy fesztiváljáró Helstáb Martin (Pécsről).

A zsűriben Bors Eszter, Kulcsár Tamás rendező, Oroszy Csaba képzőművész (akinek filmes tapasztalatai is vannak), valamint Büki László főszerkesztő, fotóriporter foglal helyet. A vetítések között lesznek beszélgetések, eredményhirdetés: vasárnap 19 órakor. Szabad a pálya: a fesztiválra ingyenes a belépés.

A „13.” sok boszorkányságot ígér: a meghívó sejtelmesen fekete és elegáns. Vagy inkább Vas-Film, fehéren-feketén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!