top100

2017.12.07. 15:59

Tisztelt Olvasó!

Ötödik alkalommal tarthatja kezében TOP 100 kiadványunkat, amelyet a megye napilapja, a Vas Népe szerkesztősége oly nagy gonddal állított össze.

Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztő

Idén ismét 100 cég 2016. évi összesített adatain alapul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának kitűnő elemzése és tanulmánya. A TOP 100 elkészítésében partnerünk volt a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók Országos Szövetségének Vas Megyei Szervezete.

Ahogy a korábbi években, úgy a mostani kiadványban is helyet kapott a Központi Statisztikai Hivatal Győri Főosztályának összeállítása 2017 első félévének megyei, gazdasági folyamatairól. A hivatal elemzése átfogó képet ad a megyében zajló folyamatos fejlődésről. Csak, hogy néhány fontos tényt kiemeljek ebből az elemzésből: a vállalkozási kedv élénk maradt, és a megye továbbra is kedvelt célpontja a külföldi tőkebefektetéseknek. A munkaerő-piaci helyzet javult, ami nemzetközi vonatkozásban is kedvező képet mutat.

2017. június végén Vas megyei székhellyel 40 655 vállalkozást tartottak nyilván, az egy évvel korábbinál két százalékkal többet. A gazdaság területei közül a feldolgozóipar a legnagyobb foglalkoztató a megyében, amely a tavaly azonos időszakihoz képest növelte súlyát, ezáltal a munkavállalók közel negyven százalékának biztosított megélhetést. Az alkalmazottak majdnem egytizedét foglalkoztató szállítás és raktározás az elmúlt időszakban megerősítette második pozícióját. Azt gondolom, a számok nem hazudnak, érdemes azokat alaposan átnézni, elemezni, értelmezni.

Egy valamit az olvasottak alapján azonban biztosan állíthatok: Vas megye gazdasága erős, egyre erősebb. A többit pedig meghagyom Önnek, kedves Olvasó!

Lőrincz-Farkas Eszter
főszerkesztő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!