Torony

2017.02.23. 09:51

Egyházközségi bál Toronyban

Torony - Ötéves hagyományt követve immáron hatodik alkalommal rendezték meg Torony és társegyházközségei: Bucsu, Dozmat és Sé az egyházközségi batyus bált február 18-án Toronyban.

Civil Tudósítónktól

Megnyitó beszédében Dr. Perger Gyula atya, az est szervezője és házigazdája köszöntötte a bál előadóit és résztvevőit, idén immár 303 bálozót. Szellemi útravalóként egy történet segítségével világított rá arra, hogy a mindennapokat ajándékként és lehetőségként kell megélnünk. Ajándékként, mert nem tudjuk, hogy lesz-e számunkra holnap, és lehetőségként, hogy mindent szeretetből tegyünk.

A beszédet követően a bucsui tánccsoport palotásával megkezdődött a műsor. A tánc után Farkas Kristóf, a toronyi iskola tanulója adott elő humoros jelenetet, majd a Felszállott a páva különdíjasa, Molnár Bence dozmati kisfiú tánctudásával nyűgözte le a közönséget. A Savaria TSE a Mary Poppins című koreográfiával fokozta a jó hangulatot.

A táncot budapesti művészek: Kollár Péter Erik és Gats Éva látványos, háromnegyed órás előadása követte, amelybe bevonták a bálozókat is. Kollár Péter Erik gyerekszínészként ismertté vált bariton hangú énekes, akit többek között Nyilas Misiként, Nemecsek Ernőként, Kishercegként és Twist Oliverként ismerhetett meg a közönség, jelenleg operett esteken hallhatjuk őt országszerte. Gats Éva művésznő pedig a Centrál Színház színpadán lép fel immár 13 éve.

A műsort a toronyi asszonykórus jubileumi műsorának részlete zárta. Ezután a bálozók táncra perdülhettek, melyhez a vidám talp alá valót az idei évben is Tímár János szolgáltatta. Éjfélkor tombolasorsolás szakította félbe a fergeteges mulatságot. A sok felajánlásnak köszönhetően csak negyed kettőkor folytatódott a tánc, s jó hangulatban egészen ¾ 4-ig tartott.

A bál bevételét a korábbi szokást követve a négy falu között, a résztvevők arányában osztják szét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!