Torony

2017.02.25. 17:30

Végre megjött a Mikulás a toronyi szépkorúakhoz

Megtartották idei farsangi délutánjukat csütörtökön a művelődési házban a toronyi szépkorúak, akikkel együtt mulattak a dozmati idősek is. Mintegy hatvanan vettek részt a vigadalomban, volt nótázás és tánc is, mindenki remekül érezte magát.

Civil Tudósítónktól

Batyus bálként hirdették meg a Toronyi Szépkorúak Klubjának csütörtöki farsangi mulatságát, így volt is mit kínálni, illetve fogyasztani az otthon készült finomabbnál finomabb süteményektől kezdve a jóféle borocskákon át az üdítőkig.

A klub indulójának eléneklésével kezdődött a vigadalom, majd a jelenlévők az egyik fő szervező, Kovács Frigyesné által előadott farsangi tréfákkal hangolódtak rá a további programokra.

A Szombathelyi Pedagógus Kórus népdalokkal és kórusművekkel szórakoztatta a társaságot, Kicsu pedig, aki már nem először járt Toronyban, a kis Kabost megidéző előadásával aratott nagy tapsot.

Fotó: Mátrai István

Mindenki meglepetésére egyszer csak betoppant a terembe a Mikulás is, aki sajnálkozva közölte, hogy kissé eltévedt, ezért érkezett ily megkésve, de azért jó szokásához híven hozott ajándékot is. Utóbb derült ki, hogy a nagyszakállú jelmezébe Fazekas Gábor önkormányzati képviselő bújt bele. Ott volt persze a polgármester, Kovács György is, aki a szépkorúak klubjának szinte valamennyi programján részt vesz, és a kezdetektől támogatja az önszerveződő csoportot.

De ne feledjük ki a sorból dr. Perger Gyula plábánost se, aki - ugyancsak jó szokásához híven - ezúttal se érkezett üres kézzel. Végig is kínált mindenkit a tavalyról már jól ismert "szíverősítőjéből".

És ahogy az ilyenkor lenni szokott, Standi Pityu zenéjére hamar nótázásba kezdtek az idősek, és a táncra se kellett senkit biztatni. S ha tánc, akkor vonatozás - ebből se lehetett kimaradni, mint ahogy azt a képen is láthatjuk.

Mátrai István




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!