Torony

2017.04.11. 19:20

Minden járda megújul Toronyban

Pályázati forrásnak köszönhetően mintaértékű útfelújítási program valósulhat meg a településen.

Cseszkó Tamás

Majdnem 32 millió forintot nyert a toronyi önkormányzat a Belügyminisztérium pályázatán, a kapott forrásokból tizenöt helyi közfoglalkoztatott közreműködésével folytatódhat a Tündérkert fejlesztése, és egy új betonelemgyártó csarnok is létesül a településen.

Kovács György, Torony polgármestere beszélt a falut érintő hírekről
Fotó: Bodorkós Máté

Kovács György, Torony polgármestere elmondta: Vas megyében egyedüliként a toronyi önkormányzat 5 millió forintnyi belügyminiésztériumi támogatásban részesült. - E forrás mellé társult még majdnem 27 millió forint, melynek köszönhetően folytatódhat az Egyedi Start mintaprogram - mondta el a polgármester, majd elárulta: a programnak két alappillére lesz. Tavaly már elkezdődött a Tündérkert kialakítása. Idén egy ötszáz négyzetméternyi területet fognak őshonos magyar gyümölcsfákkal betelepíteni. Egyedülálló a prog-ram másik alappillére is.

- Egy betonelemgyártó cég létesül Toronyban. A beruházás összértéke több mint 10 millió forint, árokprofilokat, járdaelemeket, térköveket fognak gyártani. - Az egész faluban minden járda megújul, az árkokat árok-profillal kibetonozzuk - foglalta össze a nem mindennapi beruházás részleteit a település első embere, aki elmondta, hogy a tudatos jövőtervezésnek köszönhetően jelentős költségeket takarít meg az önkormányzat. - A munkaerő adott, hiszen a pályázatnak köszönhetően a közfoglalkoztatottak bérére is futja a támogatásból, így bátran kijelenthetjük, hogy valóban jövőbe mutató fejlesztéssel tehetjük még élhetőbbé szeretett településünket - foglalta össze Kovács György polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!