Torony

2015.11.06. 20:14

Falubusszal bevásárlóközpontba - Már nem lesz gond a távolság a toronyiaknak

Új falubuszt kaptak a toronyiak. Az átadó ünnepség elején néma főhajtással adóztak a megjelentek a rendszerváltást követő első köztársasági elnök, Göncz Árpád emléke előtt, akit pénteken helyeztek örök nyugalomra.

Médiaközpont

A kilencszemélyes gépjárművel azokat az idős embereket szállítják majd, akiknek egészségügyi problémájuk miatt a megyeszékhelyre vagy más városokba kell eljutniuk. Kovács György polgármester tájékoztatása szerint arra is lesz lehetőség, hogy hetente egy-két alkalommal – előre egyeztetett időpontban – valamelyik szombathelyi bevásárlóközpontba szervezzenek utat. Azt kérik, hogy akik erre a célra szeretnék igénybe venni a szállítást, jelentkezzenek a polgármesteri hivatalban. Alkalmanként, előre egyeztetett időpontban a település civil szervezetei is igénybe vehetik a járművet.

fotó: Médiaközpont

Emellett az egyházközség is kapott egy új buszt, valamint két személygépkocsit abból a célból, hogy a mozgásukban akadályozott hívek könnyebben eljuthassanak a szomszédos falvakban megtartott szentmisékre, illetve más egyházi eseményekre. A toronyi egyházközséghez tartozik ugyanis Sé, Dozmat és Bucsu is. Az eseményen Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője egyebek között arról beszélt: ritka, hogy egy település négy gépjárművel gazdagodik.

Az ünnepség zárásaként Hende Csaba felavatta, Perger Gyula plébános pedig megszentelte a két buszt és a két személygépkocsit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!