Tudomány

2014.12.17. 20:40

Az LG okosórája

Idén debütálhat hivatalosan is az LG okosórája, a G Watch R, ami leginkább a hagyományos karóra-designt követi kerek kialakításával, így főként a Moto 360 vetélytársaként szeretné letarolni a potenciális piacot.

A véglegesnek tűnő specifikáció szerint az óra kerek kijelzője 1.3" átmérőjű. azaz 3,3 cm és Plastic Oled típusú lesz, a felületének pedig 100%-át ki fogja használni.

Az LG G Watch R okosóra is az eleganciát vette célba. Fotó: archív

Beépített giroszkóp, accelerométer és iránytű jár hozzá, továbbá barométer és szívritmus-monitorozó szenzor felel az időjárás-előrejelző és fit-neszalkalmazások pontos működéséért. Az erős napfény mellett is olvasható G Watch R még az IP67-es szabványnak is megfelel, vagyis 1 méter mélységű vízben fél óráig működőképes marad, így tusoláskor tulajdonképpen le sem kell majd venni.

Hardverkiépítése elég húzós kis méretéhez képest, 1,2 GHz-es Snapdragon 400 chipset üzemel benne, 4 GB-os eMMC memóriával bír 512 MB-os RAM mellett, akksija pedig 410 mAh-s.

Az LG a Motorolához hasonlóan az Android Wear platformot részesíti előnyben a G Watch R esetében, így lehetőség lesz a Google Play Store-ból letölteni a kompatibilis alkalmazásokat, összepárosítani pedig az Android 4.3-at futtató okostelefonokkal lehet majd. Egyedül az okosóra árát nem hozták még nyilvánosságra, de megjelenése valamikor 2014. negyedik negyedévében várható.

Címkék#okosóra#LG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!